De lancering van onze nieuwe website!

DE LANCERING

Vandaag, precies negen jaar na de oprichting van Jobdrive Uitzendburo in Hoorn, wordt de nieuwe website gelanceerd. Met het nieuws van gisteren op tv nog in mijn achterhoofd, waarin een mijlpaal voor de 5-jarige tocht van de Juno sonde van NASA naar Jupiter werd toegelicht, is een stille vergelijking snel gemaakt.

Inlezen in het verhaal van Juno leert dat de sonde er vijf jaar over heeft gedaan om te komen waar het wilde zijn. Jobdrive deed dat indertijd in 2007 direct na de oprichting. Met voldoende bagage zoals een verleden als intercedent bij twee uitzendorganisaties, P&O functionaris en zelfstandig ondernemer met een P&O adviesbureau, was na niet lang denken de beslissing gemaakt om zelf een uitzendbureau te starten. Tenslotte bleef dat uitzendwereldje aantrekkelijk met de zoveel facetten die het biedt én heb ik altijd het idee gehad dat de persoonlijke benadering een bestaansrecht is en blijft binnen datzelfde uitzendwereldje.

Na het ontwerp van het logo, de huisstijl in het algemeen en onderzoek naar de diverse geautomatiseerde systemen gingen indertijd op 7-7-2007 de deuren aan de Nieuwstraat in Hoorn officieel open. Het kantoor bevond zich op de zogenaamde uitzendboulevard met maar liefst vijf grote uitzendgiganten in één Hoorns straatje. Uiteindelijk zal 2016 straks eindigen met nog één uitzendorganisatie in de Nieuwstraat, Jobdrive.

Indertijd is Jobdrive natuurlijk niet onbemand gestart zoals Juno maar is het kantoor vier jaar lang alleen bemand door mijzelf. Hierdoor werd het bedrijf een weerspiegeling van mijn persoonlijke visie op werk en mensen in het algemeen. Anders gezegd: Jobdrive was Linda Luppens en Linda Luppens was Jobdrive. Gedurende de eerste zeven jaar is er af en toe personeel op kantoor bij gekomen maar uiteindelijk bleef het alleen werken, met alles zelf in controle, het meest aantrekkelijke.

2013 bracht hierin een significante verandering en werd het alleen bemannen van het uitzendbureau van de regio West-Friesland vaarwelgezegd. Sinds dat jaar is mijn zoon Hesham Ayoub opgeleid om het bedrijf operationeel invulling te geven. Inmiddels ligt deze stap ruim 2 jaar achter ons en kan ik met plezier zeggen dat Jobdrive een verjonging heeft ondergaan. Een verjonging van looks zoals deze website maar met behoud van de basisnormen zoals “achter ieder cv schuilt een mens met een eigen verhaal, leer daarvan” en “blijf nuchter en echt”.

Het uiteindelijke veranderingsproces om Jobdrive niet meer zelf operationeel te leiden maar afstand te nemen en mij alleen op ondersteunende wijze dienstbaar te maken aan de organisatie is goed verlopen. Veelal kan dit binnen het ondernemerschap een moeizaam proces zijn maar wij zijn er zonder kleerscheuren en zelfs met extra power volop ingegaan en uitgekomen. Inmiddels is de bemanning versterkt en is Saskia Van Santen de Hoog ingestapt en vliegen wij gezamenlijk en gedreven door naar ons komende 10-jarig bestaan in 2017.

De afgelopen 9-jarige ondernemersreis heeft veel gebracht. Een mooi bedrijf dat doet waar het voor staat en dat persoonlijk is en blijft op een constant in beweging zijnde arbeidsmarkt. Een bedrijf dat oog heeft voor mensen en het als haar persoonlijke missie ziet om tevreden relaties (zowel flexkrachten als klantrelaties) te creëren en te borgen. Basis van alles vormt de vakkennis van de uitzendmarkt, juridische aspecten van (tijdelijk) werk en medewerkers die net dat stapje harder lopen dan gebruikelijk.

Met al deze opsommingen van een regionaal trots bedrijf, nodig ik potentiële opdrachtgevers en werkzoekenden om in te stappen op onze succesvolle vlucht.

THE SKY IS THE LIMIT!

Linda Luppens