Schneider Electric Manufacturing

Bouke Onstenk, Plantmanager Schneider Electric Manufacturing

 

Persoonlijke verbinding

In de huidige markt is het niet eenvoudig om aan goed personeel te komen. De vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt spelen hierbij een rol. Daarom is de samenwerking met Jobdrive voor ons onmisbaar. Samen zoeken we steeds naar manieren om de vacatures voor onze fabriek in Hoorn op een doeltreffende manier in te vullen. Dit is een kwestie van teamwork waarbij persoonlijk contact belangrijk is. Dankzij korte lijnen kunnen we snel schakelen en knopen doorhakken. Bijvoorbeeld over scholing, contracten en arbeidsvoorwaarden. Zo heb ik met Hesham de afspraak gemaakt dat hij kandidaten met de juiste achtergrond altijd naar mij mag doorsturen. Ook als we op dat moment geen vacatures hebben. Voor goedgeschoold via Jobdrive personeel maak ik plek.

“Dankzij Jobdrive kunnen we veel beter en sneller anticiperen op marktontwikkelingen”

 

Groeien als mens en organisatie

De afgelopen jaren hebben we samen met Jobdrive hard gewerkt aan het creëren van een flexibele schil voor onze fabriek in Hoorn. Denk aan functies als operators, logistiek medewerkers en supply chain medewerkers. Hierdoor kunnen we veel beter en sneller anticiperen op marktontwikkelingen. Om als Internationaal productiebedrijf in Nederland bestaansrecht te houden is dit ontzettend belangrijk. We zijn daarom continu bezig met het zo efficiënt en Lean mogelijk maken van onze productieomgeving. Dit heeft invloed op alle aspecten van de operatie: van de machines en werkprocessen tot de medewerkers. Hierin schuilen natuurlijk ook uitdagingen. Want hoe zorg je aan de ene kant voor flexibiliteit, maar investeer je tegelijkertijd in de groei en ontwikkeling van je mensen? Hesham en zijn team denken hierin met ons mee en gaan samen met ons op zoek naar passende oplossingen.

“Net als wij denken zij graag in oplossingen in plaats van problemen”

 

100% drive

Onze drive om constant te verbeteren herken ik in de positieve ‘can do’ mentaliteit van Jobdrive. Als ik ergens tegenaanloop dan vraagt Hesham mij altijd: ‘wat kan ik daarin doen?’ Dat is fijn en het zorgt voor een gelijkwaardige samenwerking. Net als wij denken zij graag in oplossingen in plaats van problemen en kijken ze hoe iets anders of beter kan. Zo vinden wij het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Dit betekent dat er op alle niveaus trainingen aangeboden moeten worden. Als ik zoiets aangeef, dan springen zij hier meteen op in.

“Op die manier is Jobdrive echt een verlengde van Schneider Electric Manufacturing”

 

Meer plezier, betere resultaten

De professionele, toegankelijke en enthousiaste houding van Hesham en collega’s, werkt aanstekelijk. Ze staan altijd klaar voor ons én voor de medewerkers. Het feit dat ik bovendien rechtstreeks contact heb met de eigenaar vind ik best bijzonder. Zeker als je het vergelijkt met grote intermediairs waarbij je vaak te maken hebt met verschillende contactpersonen en vaste procedures. Deze informele sfeer zorgt automatisch voor meer betrokkenheid. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat zij goed op de hoogte blijven van onze strategie. Zodat het verhaal richting de medewerkers eenduidig is. Op die manier is Jobdrive echt een verlengde van Schneider Electric Manufacturing.

 

#StayTuned

Nieuwe vacatures

in je mailbox?

Ja dat wil ik!