#Blog

Thuiswerken: hoe doe jij dat? Lees hier 9 fijne tips!

Auteur:

Hesham Ayoub

Thuiswerken: hoe doe jij dat?

Thuiswerken wordt het nieuwe normaal. Je hoort het tijdens de zoommeetings en ziet het voorbijkomen in nieuwsberichten. Tegelijkertijd is je keukentafel al omgetoverd tot een werkplek en maakt je eigen koffiezetapparaat overuren. Herkenbaar? Dus hoe zorg jij voor een balans tussen werk en privé? #WorkFromHome

 

9 thuiswerktips

Thuiswerken vraagt om flexibiliteit, iets waar flexwerkers sowieso al in uitblinken. Door de coronacrisis (we gebruiken dit woord maar 1 keer, beloofd) moesten veel mensen hun werksituatie aanpassen. Voor de een ging dat makkelijker dan voor de ander. Met de volgende thuiswerktips kom je zeker de werkdag door:

  1. Zorg voor een dagelijkse structuur.
  2. Ga van ontspanningsmodus naar werkmodus: ruil je joggingsbroek in voor normale werkkleding.
  3. Creëer een prettige (en aparte) werkplek met voldoende licht en frisse lucht.
  4. Maak een planning.
  5. Neem (meer korte) pauzes.
  6. Wees bereikbaar voor je collega’s en neem regelmatig contact met ze op.
  7. Stop met overwerken, dan ben je juist productiever.
  8. Wandel door het huis tijdens telefoongesprekken.
  9. Sluit de werkdag af door bijvoorbeeld een rondje te wandelen.

 

Jouw (thuis)werkwijze

Toegegeven, het is een raar jaar. Ook als we kijken naar de snelle omschakeling in onze dagelijkse manier van werken. Alles gaat digitaal, zelfs de waardevolle koffiemomentjes met je collega’s. Wel hebben we met z’n allen bewezen dat je met beperkte middelen toch prima kan thuiswerken. Iedereen pakt het anders aan en daar kunnen we allemaal van leren.

Dat brengt ons bij de titel van dit blog. Hoe ziet jouw (thuis)werkwijze er tegenwoordig uit? Pas jij ook 1 of meerdere tips toe die hierboven staan? En hoe productief ben je eigenlijk? Kortom, een boel vragen die samen te vatten zijn in: hoe pak jij het thuiswerken aan? Laat het ons weten via . Jouw thuiswerktips zijn van harte welkom!

#Auteur:

Hesham Ayoub

Werkplezier, werkgeluk, werksfeer, fijne collega’s, een leuk team en ga zo nog maar even door. Het zijn de antwoorden die ik standaard krijg op de vraag: “Wat vind je nou echt belangrijk in een nieuwe baan?” Uiteraard zijn er nog heel veel andere antwoorden, maar dit komt altijd terug. Juist hierom is ons werk zo belangrijk aangezien wij de springplank zijn in de carrière van anderen en dus direct bijdragen aan plezier in werk.

Hesham Ayoub

0229-820990

hesham@jobdrive.nl

#StayTuned

Nieuwe vacatures

in je mailbox?

Ja dat wil ik!