#Blog

Win met goede vacatureteksten en besteed hier vooral genoeg tijd aan!

Auteur:

Hesham Ayoub

Win met goede vacatureteksten!

Een vacaturetekst is hét visitekaartje van jouw bedrijf. Het meest gebruikte arbeidsmarktcommunicatiemiddel bij de zoektocht naar nieuwe flexwerkers. Dus welke informatie moet je delen om te zorgen dat je die ene perfecte kandidaat geleverd krijgt? We geven je stof tot nadenken. #WorkTogether

Tijd versus kwaliteit

In de uitzendbranche draait het allemaal om snelheid en flexibiliteit. Logisch, want het personeelsvraagstuk moet snel opgelost worden. Toch is het belangrijk dat je aandacht blijft besteden aan je vacatureteksten. Of beter gezegd:

“Hoe meer tijd ik krijg om het bedrijf én de openstaande functie te leren kennen. Hoe groter de kans op een succesvolle bemiddeling is”

Uit ervaring weten we: even tussendoor een vacaturetekst schrijven met halfbakken informatie levert niet het gewenste resultaat op. Sterker nog, het kost juist meer tijd (en geld). De vacaturetekst is dus te vaag en staat vol met clichés. 53% van de Nederlandse beroepsbevolking stoort zich daar ook aan. Een gemiste kans! Of zoals Nicol Tadema, directeur bij Voor Tekst het zegt:

“Een goed begin is het halve werk. Met een gedegen vacature-intake leg je de fundering voor ijzersterke vacatureteksten én het werving- en selectieproces.”

 

Intakevragen voor goede vacatureteksten

Extra tijd aan de voorkant investeren betekent achteraf betere kwaliteit. Of het nu gaat om 1 openstaande vacature of honderden. Bereid daarom de volgende intakevragen goed voor:

  • Wat maakt jouw vacature anders dan dezelfde functie bij een andere werkgever?
  • Wat gaat er mis als deze vacature niet wordt ingevuld?
  • Wat zijn de 3 belangrijkste werkzaamheden?
  • Waarin kan jouw droomkandidaat het verschil maken? Bedenk 3 eisen waar hij/zij aan moet voldoen.
  • Wat is de samenstelling van, en de sfeer binnen, de afdeling?

Natuurlijk hebben we nog veel meer vragen, maar dit is zeker een goed begin.

 

Haal het beste uit de arbeidsmarkt

Met de juiste informatie schrijven wij vacatureteksten die preselecteren, overtuigen en activeren. Ook kunnen we de kandidaten precies vertellen hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. En als de sollicitant niet past bij jouw wensen, dan kunnen we dat hem of haar ook uitleggen. Geen clichés, wel concrete voorbeelden, glasheldere functiebeschrijvingen en passende flexmedewerkers. Win-win!

#Auteur:

Hesham Ayoub

Werkplezier, werkgeluk, werksfeer, fijne collega’s, een leuk team en ga zo nog maar even door. Het zijn de antwoorden die ik standaard krijg op de vraag: “Wat vind je nou echt belangrijk in een nieuwe baan?” Uiteraard zijn er nog heel veel andere antwoorden, maar dit komt altijd terug. Juist hierom is ons werk zo belangrijk aangezien wij de springplank zijn in de carrière van anderen en dus direct bijdragen aan plezier in werk.

Hesham Ayoub

0229-820990

hesham@jobdrive.nl

#StayTuned

Nieuwe vacatures

in je mailbox?

Ja dat wil ik!